Caravana Centenarului Încoronării a ajuns la final

Ajunsă la final, Caravana Centenarului Încoronării a fost un adevărat mesager al identității regale, atât în România cât și dincolo de granițe, până în Republica Moldova.

Am fost onorat să fiu ambasador al acestui minunat proiect, parte a unei frumoase echipe de promotori ai valorilor care timp de un secol stăruiesc ca model pentru societatea modernă.
 
Rememorarea încoronării este o datorie națională. Încoronarea nu aparține doar Regalității, ci aparține patrimoniului național. Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Alba-Iulia de acum 100 ani a fost unul dintre acele momente astrale ale istoriei naționale, în care clasa politică, cetățenii și elitele vremii au găsit consensul în jurul unui proiect național.
Centenarul încoronării ne amintește despre statalitate, onoare, patriotism, demnitate, statornicie. 
Încoronarea din 1922 este cel mai puternic act de consens politic pe care elitele, statalitatea și națiunea l-au trăit după Mare Unire. Încoronarea a fost un proiect de stat autentic, un legământ între regalitate, societate și elite. 
Acesta ne amintește astăzi de ce idealul regalității este o valoare fundamentală a modului în care s-a construit națiunea și România de astăzi.
Memoria publică despre actul de la 1922 și rememorarea încoronării este și o datorie patriotică care răsplătește sacrificiul și loialitatea regalității, a regilor și reginelor României, a elitelor Marii Uniri. 
Este o probă a României demne, europene, autentice.

Citește și: