Angajamentele pe care mi le asum ca deputat al ieșenilor în Parlament sunt structurate pe domeniile mele de competență: Educație, Cultură și Memorie, Politică Externă.
Într-o lume globalizată subfinanțarea sistemului de educație are efecte nefaste asupra economiei, democrației și stabilității sociale. Riscăm să devenim irelevanți într-o lume competitivă, dependenți de inovațiile din străinătate și cu o populație vulnerabilă în fața populismului.
Educația nu este doar o problemă de interes național, ci o soluție strategică, fundamentală pentru viitorul României. Împreună vrem să catalizăm soluții și proiecte valoroase în domeniul educației, atât pentru comunitatea noastră cât și pentru întreaga țară.
În loc ca actul educațional să fie centrat pe elevi, iar profesorii să își pregătească lecțiile pentru a fi mai creativi, se consumă enormă resursă de timp și energie pentru ”dosariada”, un fenomen care presupune realizarea de ”hârtii”, peste care se așterne praful.
Așa cum spunea recent șeful statului, acest spațiu muzeal va fi o„instituție a viitorului”, „un aliat al educației împotriva ignoranței, o fortăreață a solidarității și patriotismului civic în fața intoleranței, antisemitismului și discriminării”.
Prin acțiunile din Parlament, mă voi implica pentru ca „amintirile privind trecutul tragic al Europei să fie păstrate vii pentru a onora victimele, a condamna criminalii și a pune bazele unei reconcilieri clădite pe adevăr și rememorare”.
Voi propune aprobarea unui nou Cod al patrimoniului cultural prin care finanțarea monumentelor istorice să se facă pe baza unei distribuiri a fondurilor din Programul Naţional al Patrimoniului pe județe.
Aderarea la Spațiul Schengen este un merit al țării noastre, nu un moft. Prin realizarea acestui obiectiv, vom încuraja economia națională și țara noastră va deveni mai atractivă pentru investiții.
În calitate de reprezentant al Iașului în Comisia pentru politică externă din Camera Deputaților, voi promova proiectele comunității noastre la Bruxelles. Voi oferi tot suportul aleșilor locali pentru ca proiectele lor de investiții să fie întocmite corect și să primească tot sprijinul de care au nevoie.
Prin poziționarea geografică și statutul universitar, Iașul trebuie să fie puntea de legătură cu țările din spațiul CSI. De aceea, la Iași trebuie pregătită o nouă generație de diplomați specializați pe relația cu spațiul CSI, în parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza”.