Am participat, la Rotterdam, la Congresul Partidului Popular European

Am participat, la Rotterdam, la Congresul Partidului Popular European unde am susținut candidatura lui Siegfried Muresan pentru mandatul de vicepreședinte #PPE!
 
Am fost a patra delegație ca mărime din familia PPE ca participă la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam, în perioada 31 mai – 1 iunie.
 
Congresul a ales, în aceste două zile, preşedinţia PPE, inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii, trezorierul şi secretarul general.
PPE este cel mai mare și mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, care include în prezent 81 de partide și parteneri din 43 de țări, președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului European, are 9 membri în Comisia Europeană și cel mai mare grup din Parlamentul European. 
Manfred Weber a fost ales președinte al #PPE.
Manfred Weber, a fost constant implicat în facilitarea implementării Planului Național de Redresare și Reziliență în România, prin întâlnirile avute cu premierul Nicolae Ionel Ciucă în ultimele luni.
 
Partidul Național Liberal, prin reprezentanții săi în PPE, este principalul catalizator al parcursului nostru european și al relațiilor dintre România și Uniunea Europeană, mai puternice și mai strânse ca niciodată.
Am avut plăcerea de a participa la întâlnirea grupului Young Members Network (YMN) din cadrul #PPE, alături de Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova și Markéta Pekarová Adamová, președintele Parlamentului Republicii Cehe.
 
Republica Moldova a ales valorile europene, iar susținerea Partidului Popular European pentru candidatura vecinilor noștri la comunitatea Uniunii Europene este deplină.
 
La rândul ei, UE a fost alături de Republica Moldova atât în perioada pandemiei, când țara vecină a fost primul stat din afara Uniunii Europene căreia Comisia Europeană i-a oferit un pachet ambițios de asistență economică, în valoare de 600 de milioane de euro, exact la fel ca pachetul de asistență economică oferit statelor membre UE pentru redresarea după pandemia de COVID-19, cât și în ultimele luni în contextul războiului din Ucraina, sprijinind Republica Moldova în contextul crizei refugiaților.
Am avut o discuție caldă cu Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam.
Roberta Metsola a fost implicată îndeaproape în negocierea și elaborarea Tratatului Constituțional European și, mai târziu, a Tratatului de la Lisabona, fiind o fermă susținătoare a valorilor europene precum democrația, demnitatea, justiția, solidaritatea, egalitatea, statul de drept și drepturile fundamentale.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentă la Congresul #PPE de la Rotterdam.
Partidului Național Liberal, membru al PPE, susține parcursul european asumat de vecinii noștri, cu atât mai mult în contextul sensibil al conflictului din Ucraina. Împărțim aceleași valori și aceeași viziune, iar prietenia noastră nu ține cont de frontiere.

Mă bucur că europarlamentarul Siegfried Muresan a fost ales pentru poziția de vicepreședinte #PPE.

Colegul nostru vine deja cu experiența mandatului anterior, demonstrând implicare și energie în armonizarea politicilor europene și o atenție deosebita acordată relațiilor dintre Uniunea Europeană, respectiv România, și Republica Moldova.

La congresul PPE de la Rotterdam, alături de Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi în comisia von der Leyen începând cu decembrie 2019.
 
Am discutat cu Adina Valean despre organizarea la Iasi a unui forum pentru transport in aceasta toamnă.

Citește și: