- Alexandru Muraru, candidat la alegerile Europarlamentare

Astăzi am fost desemnat de către conducerea PNL să fac parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Sunt onorat pentru această desemnare și mulțumesc colegilor mei deputați din Partidul Național Liberal.

Pentru mine, esențial este ca prin acest control civil exercitat asupra SRI de către Parlament să crească gradul de încredere al românilor în această instituție fundamentală pentru orice democrație.

SRI trebuie să fie ferit de orice fel imixtiune politică și mă bucur că în ultimii ani putem spune că acest serviciu de intelligence este deconectat de la influențele politicului.

Reformele din ultimii ani au atras încrederea sporită a partenerilor euro-atlantici.

Este esențial ca aceste reforme să continue!

SRI este fundamental pentru siguranța cetățeanului român.
Voi lucra îndeaproape cu ceilalți colegi din comisie și cu specialiștii pentru că România este una dintre puținele țări care încă nu are o lege a securităţii cibernetice.

Mai mult, este nevoie de noi instrumente legale ce ar permite adaptarea capabilităţii serviciului la evoluţiile tehnologice.

Totodată, voi sprijini îndeaproape, prin expertiza mea, prioritatea PNL pentru un nou pachet de legi ale securității naționale.

Citește și: