Am avut o întâlnire cu primarul Atenei, Kostas Bakoyannis, în cadrul celui mai important summit anual al combaterii antisemitismului de către primării și comunități

Am avut o întâlnire cu primarul Atenei, Kostas Bakoyannis, în cadrul celui mai important summit anual al combaterii antisemitismului de către primării și comunități. 

Domnia sa este un bun cunoscător a acestui fenomen, studiind istoria și relațiile internaționale la Universitatea Brown și absolvind mai târziu Harvard cu un master în administrație publică. Deține o teză de doctorat la St Antony’s College, Oxford, în domeniul Științe Politice și Relații Internaționale.

Am discutat despre numeroasele provocări pe care le au țările noastre în lupta împotriva antisemitismului, a dezinformării și a discursului instigator la ură. I-am prezentat primarului Atenei, Kostas Bakoyannis, principalele obiective guvernamentale ale României în implemnetarea strategiei naționale și a planului de acțiuni, prin promovarea cooperării cu statele europene și nu numai, în cercetarea Holocaustului și combaterea antisemitismului, negării și distorsionării Holocaustului.
 
Am expus progresele realizate de România în ultimile două decenii în materia promovării politicilor memoriei, educației privind Holocaustul, promovarea memoriei victimelor Holocaustului, combaterea antisemitismului sau a negării și distorsionării Holocaustului și crearea de instrumente și politici în aceste domenii, cele mai noi fiind legea care introduce disciplina obligatorie „Holocaustul. Istoria Evreilor” pentru licee și școli profesionale și Strategia Națională pentru prevenirea și combaterea Antisemitismului, Xenofobiei, Radicalizării și Discursului Instigator la ură pentru perioada 2021-2023.
 
I-am adresat domnului Kostas Bakoyannis invitația de a avea o vizită oficială în România pentru a împărtăși experiențe administrative în materia combaterii antisemitismului și nu numai.

Citește și: