Aeroportul Iaşi va putea procesa 3,5 milioane de pasageri anual, adică un număr dublu față de capacitatea pe care o au astăzi terminalele T2 și T3

Echipa liberală de la Consiliul Județean a obţinut fnanţarea europeană pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi, iar acest lucru înseamnă că la finalul anului 2023 vom avea un terminal nou.

Valoarea totală a proiectului de extindere a Aeroportului Internațional Iași, care presupune construirea terminalului T4 și mărirea capacității de parcare, este de 447.270.880,56 lei cu TVA.

Valoarea totală eligibilă este de aproape 370 mil. lei, din care 85% reprezintă fonduri europene.

Prin construirea terminalului T4, Aeroportul Iaşi va putea procesa 3,5 milioane de pasageri anual, adică un număr dublu față de capacitatea pe care o au astăzi terminalele T2 și T3.

Aeroportul este un obiectiv strategic pentru dezvoltarea judeţului Iaşi şi a întregii regiuni, iar criza refugiaţilor ne-a arătat încă o dată cât de importantă este modernizarea acestei porţi aeriene care ne conectează cu lumea.

Dezvoltarea economică a Județului Iași și a întregii Regiuni de Nord-Est este dependentă de dezvoltarea Aeroportului Iași și mă bucur că Partidul Național Liberal, prin reprezentanții săi din Consiliul Județean Iași, este partidul dezvoltării Aeroportului Iași.

Citește și: