4 vești bune pentru Iași de la Guvernul României, în urma unor decizii luate săptămâna aceasta

Vă reamintesc că în luna noiembrie anul trecut s-a semnat la Iași protocolul de amendare a acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte. 

În ședința din această săptămână, Guvernul României condus de premierul Nicolae Ionel Ciucă a aprobat acest protocol, ceea ce înseamnă practic o veste bună pentru județul nostru și serviciile pe care le putem oferi vecinilor noștri de peste Prut. 

Practic, prin acest protocol, ApaVital își va putea extinde serviciile de furnizare a apei în Republica Moldova, prin construirea de apeducte cu subtraversarea râului Prut. 

Astfel apa potabilă din județul Iași va ajunge în raioanele Nisporeni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova.

Tot de la Guvern vă aduc vestea că Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași își va putea extinde campusul universitar, în urma unei hotărâri de guvern. 

Trebuie să spunem că Universitatea ,,George Enescu” din Iaşi se individualizează prin faptul că este singura universitate de arte din țară care reunește cele trei domenii artistice, respectiv muzică, arte vizuale și teatru în aceeași instituție. Acest fapt permite desfășurarea de activități didactice, de creație artistică și cercetare științifică comune, cu rezultate pozitive în ceea ce privește calitatea manifestărilor.

În această săptămână, Ministerul Educației a anunțat alocarea unei sume de 225 milioane euro pentru reabilitarea, modernizarea și construirea de noi unități de învățământ, măsură susținută de Partidul Național Liberal. Aceste școli reablitate sau construite vor dobândi statutul de școală verde. Prin acest program, va fi asigurată infrastructură școlară la standarde europene de dezvoltare sustenabilă și, de asemenea, va fi promovat un comportament responsabil față de mediu.

Nu în ultimul rând, prin programul Anghel Saligny, gândit și implementat de Partidul Național Liberal, s-au semant în această săptămână noi contracte de finanțare pentru județul Iași în valoare de peste 54 de milioane lei, pentru lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere și alimentare cu apă și canalizare în mai multe comune. Partidul Național Liberal susține dezvoltarea comunităților rurale și reducerea discrepanțelor între mediul rural și cel urban și între regiunile geografice ale României, prin asigurarea unor standarde de viață la un nivel cât mai ridicat.

Citește și: